Zatímco stavíme, vy si můžete zaletět do Karibiku.

Leťte třeba na měsíc nebo dva na dovolenou a vraťte se rovnou do svého nového domu. O vše se za vás rádi postaráme.

Veletrhů se s Vesper Homes účastníme pravidelně a rádi. Dnes už proto dopředu tuším, jaký bude mít veletrh průběh. A nejradši mám veletržní pátek. Proč? Veletrhy se často odehrávají ve čtvrtek, v pátek a v sobotu. Čtvrtek patřívá studentům a důchodcům. A jejich nekonečným dotazům, zda by si nemohli odnést aspoň propisku. V sobotu chodí rodinky, které hledají náplň dne. Ale pátek, pátek mám nejradši. V ten den totiž nejčastěji přichází odměna za vynaložený čas a úsilí.

Dám vám příklad. Brněnské výstaviště. Rok nazpět. Pátek dopoledne. Znáte ten pocit, že na vás někdo kouká. Doslova vás fixuje svým pohledem. Otáčím hlavu tím směrem. Vidím přicházet pár – muže a ženu. Jsou ve středním věku, odhadem padesátníci. Mají úsměv na tváři a energie z nich jen srší. Sympaťáci na první dobrou. Míří odhodlaně ke mně se slovy: „Tak jsme konečně tu! Našli jsme si boží pozemek a vy nám ten náš domeček vymyslíte a postavíte.“  Jsem okamžitě nakažená jejich nadšením.

Pavla a Lukáš. Ona je vrchní zdravotní sestra, on manažer v nadnárodní společnosti. Děti jim vyrostly a oni už nechtějí zůstávat ve starém bytě. Slyšet každé ráno souseda, jak si čistí zuby. Každý večer se bát, že nezaparkují. Celý život pracovali, a proto si zaslouží odměnu. Chtějí svobodu a dům, který bude respektovat jejich životní styl. Jejich záliby, zvyky i zlozvyky. Vědí, co chtějí a co už netouží opakovat. Oba hodně pracují a rádi cestují. A rozhodli se pro Vesper Homes, protože vědí, že se dokážeme postarat o všechno.

Poslouchat něco takového byl balzám pro moje veletrhem otupělé uši. Pátek nezklamal. Za 14 dní proběhla schůzka v kanceláři a podepsali jsme smlouvu. První cesta, kam vedly moje kroky, byla na místo činu. Vyjeli jsme se společně s architektem podívat na ten jejich boží pozemek. Byl v malé vesničce pár kilometrů na sever od Brna. Možná trošku hůř dostupný, ale ten výhled stál za to. A dál už je to práce.

Kolega architekt se kochá pohledem na protější kopce. Dívá se, jaké domy jsou v okolí. Ptá se klientů, kde se cítí na pozemku nejlépe. Přesně vím, jak se mu v hlavě odehrává návrh jejich domu. Jak má načrtnuté umístění domu vzhledem k světovým stranám. Odkud bude sluníčko tahat budoucí obyvatele z postele na snídani na terasu a kam si budou chodit třeba i opékat párky na zahradu.Přečtěte si, jak architekti přemýšlejí, v našem článku ZDE.

 

Já naopak vidím, že cesta na jejich pozemek potřebuje zpevnit. Že tu nejsou vybudované žádné inženýrské sítě. A tak dále. Každý u nás dělá svoji práci, jak nejlépe umí. Vím, že na architekta se mohu spolehnout na 100 %. Dům navrhne na jedničku. Zjistí si předem veškerá případná omezení a doporučení. Ptá se na drobnosti, které zásadně ovlivní vizuál a myšlenku domu. Na mně je potom, abych uhlídala to nejdůležitější. Peníze. Rozpočet, který musíme znát už dopředu, než začneme dům plánovat.

O tom, jak pracujeme s klientovým rozpočtem, se dozvíte víc v našem podcastu Na dřevo ZDE.

Čím se totiž lišíme od externích architektů, je i zodpovědnost za to, že co navrhneme, tak i postavíme. Studie do šuplíku jednoduše neděláme. Dům v Horní Lhotě jsme navrhli, vyprojektovali a úspěšně získali razítko s povolením stavby. Ve Vesper Homes dokážeme zařídit kolem stavby domu všechno. Mrkněte, jak to funguje ZDE.



Po roce. Letos za mnou na veletrh – jak jinak než v pátek – Lukáš s Pavlou přišli znovu. Měli stejný úsměv na tváři a stejně nakažlivou energii. Přišli se mi pochlubit, že po letech, kdy spolu žili na psí knížku, se letos zasnoubili. Že díky tomu, že se věnujeme celému průběhu příprav a samotné stavbě domu, měli spoustu času dál cestovat. Strávili měsíc na své velké dovolené v Karibiku. Mohli se věnovat své práci. Stihli naplánovat svatbu a teď se nemůžou dočkat, až se nastěhují do nového domova.

V průběhu května jim dům předáváme. Trvalo to od minulého veletrhu rok a tři měsíce, kdy bude dům pro tyhle dva sympaťáky k nastěhování.
Příště to můžete být zrovna vy. Leťte třeba na měsíc nebo dva na dovolenou a vraťte se rovnou do svého nového domu.

Veletrhy jsou super i proto, že si na nich můžeme vyzkoušet skvělé experimenty.
Takové, jako je třeba náš projekt TAPIRUS, který využívá technologii virtuálního dvojčete.

« Jak vybudovat interiér, který spojuje rodinu. Všechny články Dobrý dům vznikne jen z dobrého dřeva »