5 otázek, které vás dovedou k vysněnému domu.

Na co se naši klienti nejčastěji ptají? A co od nás mohou očekávat? Sepsali jsme 5 nejčastějších dotazů a odpovědi na ně.

Mít dům ze dřeva znamená bydlet kvalitně, pohodlně a v neposlední řadě zdravě. Naši klienti chtějí navíc dům jedinečný, který bude odrážet jejich životní styl. Aby se dozvěděli, co od nás ve VESPER HOMES můžou čekat a jak bude spolupráce vypadat, mají spoustu otázek. Pět nejčastějších jsme pro vás vypsali i s odpověďmi, abyste je znali předem. Třeba vás přivedou k vašemu budoucímu domovu.

Kolik mě dům u vás bude stát?

Než se začneme plně věnovat návrhu vašeho domu, potřebujeme vás poznat. Zjistit vaše potřeby, koníčky a životní styl.
A budeme se samozřejmě ptát i na to, kolik do domu chcete investovat vy. Jaké máte finanční možnosti.

Bez toho, abychom si vyslechli vaše představy o domě a k nim váš plán na investici a informace o vašich možnostech, s návrhem ani nezačneme. Až poté s důrazem na váš rozpočet a životní potřeby dům navrhujeme. Jen tak je projekt úspěšný a můžeme vám zaručit, že to, co naši architekti navrhnou, následně postavíme. Protože už od začátku máte jasnou cenu.

Peníze jsou krví celého projektu a váš rozpočet určuje konečnou podobu domu.
Tu ovlivňují tři hlavní faktory: velikost/členitost, standardy, technologie.

Je to taková trojčlenka v praxi. A my se snažíme vyřešit ji tak, abyste byli na konci ve svém novém bydlení šťastní. 
Konkrétnější informace o ceně domu, který chcete se můžete dozvědět ZDE.

Mám svého architekta. Jste schopni dům realizovat podle jeho studie?

Ano. Vyrobit a postavit umíme všechno. Ale…

Ať už máte v rukou jen architektonickou studii svého vysněného domu, nebo už hotový projekt, stojíte před úkolem najít firmu, která dům postaví a obrázky převede do reality. A teď zazní něco, co neradi uslyšíte a na čem budoucí spolupráce stojí a padá:

Vaše představa o tom, kolik by dům na papíře mohl stát a reálná cena domu se potkávají jen velmi vzácně. Málokterý architekt (nezlobme se na ně, mnohdy to není v jejich možnostech) se pohybuje v reálném čase cen stavebního materiálu, prací, nebo dokonce složitosti konstrukčního řešení svého návrhu.



Abyste neměli jen krásný návrh v šuplíku, na který se budete nostalgicky chodit dívat, nabízíme spolehlivou variantu – nechat si u nás dům i navrhnout podle vašeho rozpočtu.
My představu o cenách máme.

Jste jen stavební firma, nebo domy i navrhujete? Máte katalog?

Navrhujeme, vyrábíme a stavíme domy na vaše přání. Žádný katalog typových domů u nás nehledejte. Každý jsme jiný, tak proč bychom měli stejně bydlet.

Ve VESPER HOMES stavíme individuální udržitelné dřevostavby, které vycházejí z vámi sepsané eseje popisující váš životní styl. Navíc umíme navrhnout dům s ohledem na jakékoliv regulativy dané obce nebo CHKO, kde s typovou stavbou prostě neuspějete.

Každý náš klient má přidělený tým lidí, který se plně věnuje práci na projektu a doprovází ho celým procesem až po konečnou fázi předání hotového domu.
Vše pod jednou střechou. Víc o tom, jak Vesper Homes staví domy se dočtete ZDE.

 

Nechce se nám zařizovat stavební povolení. Umíte i to?

Někdy se najdou lidé, co chtějí trpět dobrovolně a sdělí nám, že si stavební povolení zařídí sami. To je samozřejmě v pořádku. Pro všechny ostatní, kdo mají z takové představy husí kůži, máme dobrou zprávu: stavební povolení zařídíme. Pro nás je to každodenní práce. Už při návrhu domu a přípravě projektové dokumentace průběžně s úřady a dotčenými orgány komunikujeme a předcházíme tak překvapivým negativním verdiktům úředníků.



Jak dlouho potrvá, než nám předáte hotový dům?

V první řadě dům navrhneme. Pak je čas na přípravu projektové dokumentace pro stavební povolení. Následně přijde specifikace standardů a skladba technologií. Poté předáme projekt a veškeré vyjádření dotčených orgánů na stavební úřad. Stavba povolena? Perfektní. Jdeme pracovat na výrobní dokumentaci, objednáváme materiál a vše, co souvisí se samotnou stavbou.

Jakmile máme dům materiálově pohromadě, začíná výroba v hale a poslední třešnička na dortu je pak samotná montáž a předání hotového domu. Stručně řečeno: od první skici po předání klíčků se můžeme bavit o roku a půl.

Věříme, že odpovědi na otázky vám pomůžou rozhodnout se o svém příštím domově co nejlépe. Těšíme se na spolupráci.

« Na co vše musí myslet architekt? Všechny články Architekt, projektant, konstruktér »