Mastková akumulační kamna WAFF.

Hřejí až 20 hodin bez přikládání. Nikdy se o ně nespálíte. Naplní váš dům sálavým teplem a nepřehřejí interiér domu.

Od teď Akustone pouze do uší a dřevo do mastkových kamen Waff.

Dříve jsme tato kamna vyráběli pod značkou Akustone. Možná si mnozí z Vás pod tímto názvem vybaví ušní kapky a to byl hlavní důvod změny názvu. Inovujeme tedy a přecházíme na nový název Waff. Stále si však zachováváme stejnou kvalitu výroby v České republice a původního těžebního zdroje mastku vzdáleného více jak 6000Km od našich hranic.

Co je vlastně mastek a jaké jsou jeho unikátní vlastnosti?  


Mastek je prastará hornina, která se těží v lomech pouze na několika místech naší planety. Její zásadní výhodou je neuvěřitelná schopnost akumulovat do sebe teplo a postupně ho sálavým způsobem předávat do interiéru. Jsme jediný český výrobce mastkových kamen, jejich kouzlu jsme před lety propadli ve Skandinávii a přivezli si je domů. Vytváříme vyhřáté domovy už 15 let a za tu dobu jsme nasbírali mnoho zkušeností, díky kterým můžeme prohřát i váš dům.





Designový a především funkční doplněk vašeho interiéru.


Mastková akumulační kamna Waff nevíří prach, nepřetápí okolní prostor a zajišťují rovnoměrné rozložení teploty v místnosti po dlouhé hodiny od vyhasnutí. Celomastková konstrukce kamen dokáže po 2 hodinách topení akumulovat teplo déle jak 24 hodin. Na mastkových kamnech můžete klidně udržet ruku a nemít strach, že se vaše ratolesti popálí. V neposlední řadě tato mastková kamna výrazně šetří spotřebu dřeva a jsou bezesporu originálním designovým a především funkčním doplňkem interiéru. Co kus, to originál, který navrhla sama příroda.




Jak mastková kamna Waff fungují a jejich výhody? 


Je to vlastně princip podobný jako u starých kachlových kamen. Teplo z ohně se šíří spalinovými cestami uvnitř mastkové hmoty. Hmota se postupně zahřívá a akumuluje do sebe potřebné teplo, které se později jakmile přestanete topit postupně několik hodin uvolňuje do interiéru domu. Sálavé teplo je pozvolna vyzařováno celým povrchem kamen v nízkém nominálním výkonu, který je ideální pro moderní pasivní a nízkoenergetické domy.  Tímto se eliminuje nežádoucí přehřívání interiéru, které je u klasických např. litinových kamen častým problémem.



Vývoj a výroba probíhá v České republice, modelů kamen vyrábíme několik a to podle jejich nominálního výkonu.
Některé z modelů mají výměník na teplou vodu a lze je napojit na stávající energetický systém domu.
Více informací najdete na webu Waff.cz


Naše domy Všechny články Jak propojit dům s přírodou »